Placa Marmox utilizata la pardoseli

Placa Marmox poate fi utilizata ca element de structura in pardoseli, in versiunile de 6 si 10 mm. Fiind practic rezistenta la apa, este ideala pentru bai si dusuri unde sunt conditii de umiditate ridicata. Pardoseala trebuie sa fie curata si plana, iar betonul suport trebuie sa fie intarit inainte de aplicarea placilor Marmox.

Pardoseli din lemn

Pardoseala din cherestea trebuie sa fie rigida si plana.
Pardoseala trebuie amorsata si inainte de uscarea completa a amorsei, aplicati un strat de adeziv flexibil pentru ciment cu mistria crestata.
Se pozitioneaza placile Marmox (grosime min 10mm) astfel incat imbinarile sa fie in zig-zag, cu rosturi minime intre ele si fara goluri pe suprafata de lipire.
Cand adezivul s-a uscat se aplica pe imbinarile placilor banda din fibra de sticla si apoi se chituieste tot cu adeziv flexibil.
Dupa intarirea adezivului se fixeaza placile Marmox cu saibe si suruburi (15 buc/placa) asezate la min 30 mm de margini.


Pardoseli din beton

Orice urma de material existent trebuie indepartata pana la substratul de beton; pardoseala trebuie sa fie dreapta si lipsita de praf.
Pardoseala din beton proaspat turnat trebuie sa fie intarita inainte de fixarea placilor Marmox.
Pentru lipirea placilor Marmox se aplica un strat subtire de adeziv flexibil pe placa din beton cu o mistrie crestata de 10 mm.
Se pozitioneaza placile Marmox in zig-zag, cu rosturi minime la imbinari si sub ele sa nu raman goluri de aer.
Dupa intarirea adezivului se aplica pe imbinarile placilor banda din fibra de sticla si apoi se chituieste tot cu adeziv flexibil.
Se monteaza elementele de incalzire in pardoseala daca este cazul.
Se lipeste gresia cu adeziv flexibil.
Imbinarile care sunt mobile nu trebuie sa fie unite prin placi de constructie Marmox.